Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2013 08:12 - Създателят и Вселенския интернет
Автор: padreantonii Категория: Други   
Прочетен: 5662 Коментари: 2 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нашите гени са така да се каже своеобразeн „печат на производителя”, създаден преди милиарди години някъде в галактиката. Към това мнение се придържат учени, сред които Владимир Щербак от Националния университет на Казахстан „Ал Фараби” и Маским Макуков от Института по астрофизика „В. Г. Фесенков”.

Изследователите смятат, че в нашия генетичен код се съдържа съобщение, което е невъзможно да се разшифрова, ако се придържаме към теорията за еволюцията на Дарвин. Ако успеем да го разгадаем, то според хипотезата можем да откриваме извънземен живот по-просто от предаването на радиосигнали в Космоса.

Новата хипотеза се нарича още биологична програма за търсене на извънземен разум (biological SETI), което е препратка към съществуващия проект SETI.

„Този код е веднъж установен и може да не се променя в продължение на много години. Това е най-дългосрочната информация от всичките ни известни. И именно клеймото на извънземна цивилизация в нашия генетичен код потвърждава наличието на разумен живот освен нас. Ако геномът се пренапише, то информацията ще се фиксира до последната промяна и може да извършва пътешествия във времето и пространството”, съобщават авторите на идеята в сп. Icarus.

Учените са анализирали подробно човешкия геном и са съставили карта. На нея се вижда ясната верига на нуклеотидите на ДНК и аминокиселините. Простото и ясно устройство на генетичния код може да говори за това, че става дума за информация, записана на символен език. В кода са включени десетична система, логически вариации и абстрактно обозначаване на нулата. Такава стройна система е резултат от логично мислене и нетривиални изчисления, сигурни са учените.

След проведените анализи и изчисления учените са стигнали до извода, че кодът е написан някъде далеч извън пределите на Слънчевата система преди много милиарди години. А това на свой ред е аргумент в полза на панспермията – хипотезата, че животът на Земята е донесен от Космоса.

Има предположение, че Вселената, която виждаме, е само компютърна симулация, създадена от извънземна цивилизация. В рамките на тази програма създателите ни може да са се потрудили върху генетичния ни код, което се съгласува с предположението на Щербак и Макуков.

Всички хипотези за възможен „извънземен код” са част от концепцията за креационизма. А тя, както е известно, ни кара да се замислим кой е създал тези, които са създали нас.

Вселенският интернет

Нима става дума само за високоразвита цивилизация ? Или може би нещата са по-глобални ? Така например докторът на физико-математическите науки проф. Борис Родионов формулирал хипотезата за т.нар. "вселенски интернет" Парапсихолозите наричат тази субстанция информационно поле на Вселената. Според учения тя представлява жив мозък, състоящ се от нишки "космически памук" - флукси. Тяхната особеност е, че могат да взаимодействат с обикновената материя, образувайки своего рода неврокомпютърна мрежа, оплитаща целия свят. Как работи тази "мастър-програма" на вселенския компютър ? Да си припомним библейския мит, според който Христос ходел по водата. В канона това се поднася като чудо, но то гледна точка на "космическата мрежа" в това явление няма нищо загадъчно.
Става дума най-вероятно за феномена телепортация : "мастър-програмата" позволява на физическото тяло да се разпада на елементарни частици, които след това отново придобиват първоначалната си форма. Тялото на Христос изчезва в едно място и веднага се появява в друго - така възниква и ефекта на "ходене по водата". По подобен начин се обяснява и феноменът телекинеза.
Ясновидството и телепатията са получаване на информация по вселенските "компютърни мрежи". Ако холографската концепция за мирозданието е вярна, то защо да не предположим, че Вселената представлява верига от виртуални изменения, вложени едно в  друго като руските матрьошки ? Според замисъла на създателите всяко от тях поражда следващото.
С други думи, всички ние сме пленници на гигантски компютър. Съвременните технологии позволяват да се извлича информация, в това число и от мозъка и нервната система. Електронните "отпечатъци" на невроните създават виртуално копие на човешката личност, затова е напълно възможно да се възпроизведат виртуални индивиди, надарени с разум и емоции, и да бъдат поставени в информационна матрица, имитираща обективна реалност. Само че кой стой от другата страна на екрана ?...




Гласувай:
31



1. julli639 - От другата страна на екрана
07.09.2013 20:50
А ако екрана няма друга страна? Ако всичко е една голяма дълбочина без нашите три измерения? За триизмерното, че и дори за четириизмерното съзнание е много трудно да проникне в тази дълбочина. Защото да съзнаваш означава да усвоиш определени спектрални вибрации от общия вибрационен спектър на Цялото. А той (за нашите представи) е безграничен.
цитирай
2. kakvonovo - kakvo novo по света и от кога?
08.09.2013 06:34
По тези въпроси имам поредица от статии, които бяха публикувани в 25 държави. Основата на тогавашното разсъждение беше въпроса:"Какво е гениалност и/или гениално?". Отговаряики на този въпрос (опитвайки се) получихме доста странни отговори вкл. за тенома и щяхме да го разчетем изцяло далече преди евреите. Така или иначе имаме методиката и тя е доказана. Като отговор на въпроса може да се използва :" Гениално музикално произведение (например) е това което отговаря на закони по които сме създадени и не познаваме, но те ни действат щом се докоснем до тяхно проявление". Ние познаваме поне три от тези закони и сме ги описали. Целия научен свят се мъчи да ги забрави и се прави, че такива статии няма! До писане!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1263551
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031